WEJANGAN KANJENG SUNAN KALIJOGO

Wejangan Kanjeng Sunan Kalijogo marang Kiyai Ageng Bayat, kasebut ing serat Babad Demak. Seratan asli mawi tembung Jawi lan aksara Jawi, kawedar ing sekar macapat kanti tembang Dandang Gulo punika:
Urip iku neng ndonya tan lami,umpamane jebeng menyang pasar,tan langgeng neng pasar bae,
tan wurung nuli mantuk, mring wismane sangkane uni,ing mengko aja samar,sangkan paranipun,ing mengko pada weruha


Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis materi biologi secara Up To Date via email